Cat timp iti ia sa inveti sa te dai?

Nu este foarte dificil sa inveti sa te dai cu kite-ul pe zapada.

In primul rand trebuie sa stii sa te dai pe skiuri sau cu placa. Abia apoi poti incerca sa te dai cu kite-ul.

Prima etapa este sa inveti notiuni despre vant si sa manuiesti un kite de antrenament. Acesta este un zmeu mai mic care are de obicei 2 lines (suspante); Despre aceasta prima etapa puteti afla aici....

A doua etapa este sa te obisnuiesti cu sistemele de siguranta ale kite-urilor, sa inveti sa asamblezi echipamentul si sa relansezi un zmeu cazut la pamant.

In a treia etapa poti sa iti pui in picioare skiurile sau boardul si sa exersezi alunecarea pe acestea utiliznd un zmeu de dimensiuni reduse. Pentru aceasta ai nevoie de o zona deschisa fara copaci, stanci, cabluri sau alte obstacole pe o distanta de cel putin 200 m in directia in care bate vantul. Aceasta ca siguranta in cazul in care ajungi sa fii tarat de kite.

Este bine ca aceste etape sa le parcurgeti cu un instructor sau asistati de un kiter experimentat. Cei de la Inernational Kite Organisation recomanda cel putin 12 ore de antrenament inainte de a iesii pe cont propriu.

Dupa ce te familiarizezi cu alunecarea tractat de un zmeu mai mic, poti trece la un kite mai mare.

Alegerea kite-ului se face in functie de mai multi factori:

* Greutatea Rider-ului;

* Viteza vantuli;

* Conditiile de zapada (Pentru powder e nevoie de un kite mai mare deoarece frecarea este mai mare. Pentru gheata este nevoie de un kite mai mic frecarea fiind mult mai mica);

* Experienta rider-ului;

Penru zapada sunt utilizate kite-uri mai mici decat cele pt. apa, frecarea fiind mai mica si densitatea aerului iarna fiind mai mare.

Autor: Dan

P.S. Nu uita sa ne trimiti pe e-mail impresiile si imaginile din primele zile de kite pentru a le posta pe snowkite.ro .

>>>Home