Interviu - Tudor

Varsta: 33 ani;

Se da cu kite-ul din anul 2004;

Locatie Cluj -Napoca

Snowkiting.ro : Cand, unde si de ce te-ai apucat de kiting?

Tudor: totul a plecat de la powerkiting. In 2004 am cumparat un kite de 3m si mi-a placut la nebunie sa ma joc cu el.

Snowkiting.ro : Cand si unde te-ai apucat de snowkiting?

Tudor: Prima data m-am dat in 2006 la Bucin si la Muntele Mic

Snowkiting.ro : Cu ce te dai pe zapada (placa, schiuri, blade…etc)?

Tudor: Poti sa te dai cu orice aluneca (valabil si pe teren nu doar pe zapada), dar eu prefer placa de snowboard, pozitia pe placa fiind similara unei placi pentru apa sau mountinboard-ului.

Snowkiting.ro : Ce alte forme de kiting mai practice?

Tudor: Daca te prinde senzatia extraordinara de control si putere pe care ti-o da kitingul si ajungi la un nivel avansat in controlul kiteului, atunci poti sa practici orice varianta de kiting: pe apa(kiteboarding), pe teren cu mauntainboard sau cu bugy sau pe zapada(snowkiting). Eu le fac pe toate. Imi place foarte mult si cu mountainboardul, este aproape ca si pe zapada. Ma dau la aeroculbul de la Dezmir de langa Cluj.

Snowkiting.ro : Care este locul preferat pt. snowkiting?

Tudor: Nu am un loc preferat. Imi place sa ma dau unde exista mai multi rideri. Din pacate in acest sport nu locatia contaza ci conditiile meteo. Ma refer in special la vant fara care nu potem face nimic. ( in ultimele 4 weekenduri am facut doar wakeboardig la Fantanel Belis, un lac langa Cluj)

Snowkiting.ro : Ce antrenament, regim de viata, etc, te ajuta si te influenteanza la kiting?

Tudor: Sportul acesta este extrem de solicitant pentru intreg corpul. Partea de sus lucreaza in legatura cu kiteul, iar partea de jos cu placa sau vehiculul pe care te dai. Daca ai o conditie fizica buna si mobilitate poti sa practice acest sport fara probleme.

Snowkiting.ro : Care este cel mai rau lucru care ti s-a intamplat in acest sport?

Tudor: Kitingul poate fi extrem de periculos daca nu se invata cu instructori si cu foarte mare responsabilitate. Marea problema e ca poti sa accidentezi si alte persoane daca nu respecti elementele minime de siguranta. Pentru protectia personala eu folosesc pentru fiecare din variantele de kiting echipament portrivit de protectie (casca, genunchiere, cotiere, vesta de impact, manusi, costume de neoprene, …) si urmaresc atent conditiile meteo si in special schimbarile bruste care pot sa duca la accidente.

Snowkiting.ro : Care este trick-ul tau favorit?

Tudor: Nu am unul preferat.

Snowkiting.ro: Ce recomanzi celor care vor sa se apuce de snowkiting?

Tudor: Cel mai important, nu doar pentru snowkiting, este sa invete foarte bine controlul kiteului, sa se “joace” cu acesta cat mai mult posibil pentru a se obisnui cu el.

Snowkiting.ro: Ce kite-ri folosesti?

Tudor: Cel mai mult imi plac tubekiteurile, sunt mai rapide, au depower mare.

Problema mare este ca sunt multi producatori, kiteurile se comporta destul de diferit, nu sunt ieftine, si ai nevoie de cel putin 2.

Snowkiting.ro : Ce poti sa ne spui despre snowkiting in Romania ?

Tudor: Daca sunt zone in tara cu zapada si vant unde se poate practica acest sport vor apare si rideri. (astep si eu cu interes sa aud de orice locatie noua )

Primele momente de Snowkiting ale lui Tudor aici:http://picasaweb.google.com/tudor.rro/2007_02_Bucin#5074050269285135986

 

Pagina personala a lui Tudor cu poze din aceste sporturi: http://picasaweb.google.com/tudor.rro

 

Data: 11.11.2008